Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller hvordan skysmile.no samler inn og behandler personopplysninger.
Erklæringen inneholder informasjon om dine rettigheter ved lagring av personopplysninger gjennom et kundeforhold hos skysmile.no, og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger i henhold til gjeldende personvernlovgivning.
skysmile.no deler ikke personopplysninger med andre, eller bruker opplysningene til annet formål enn det som er angitt i denne personvernerklæringen

1 Personopplysninger

For å gjennomføre et kjøp på skysmile.no trenger vi navn, adresse, e-post og telefonnummer.
Dette er nødvendig for å kunne sende din bestilling til riktig leveringsadresse samt kontakte deg dersom det skulle være behov i henhold til dine ordre. Din IP addresse blir også logført når du utfører en ordre og/eller legger igjen en omtale på nettsiden.


Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti-/returhåndtering.


For forskjellige formål kan vi eller tredjeparts programvare trenge andre personopplysninger. Dette for å kunne prosessere din ordre på best mulig måte. 

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som skysmile.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.
Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.
Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.
Du har rett til å få utlevert egne personopplysninger som du har gitt til skysmile.no. Alle personopplysninger vi sender til deg i disse sammenhenger vil sendes i kryptert filformat.
Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

1.2 Arkivering av personopplysninger

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og skysmile.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

1.3 Sikring av personopplysninger

skysmile.no har gode rutiner og omfattende tiltak for å sikre at uvedkommende ikke får tilgang til dine personopplysninger, og at behandlingen av data skjer i samsvar med kravene i gjeldende lovgivning. Eksempler på slike tiltak er implementering av fysiske tiltak, tilgangsstyring , samt rutiner for håndtering av data og oppfølging av forespørsler vedrørende retten til innsyn, retting og sletting.
Du kan være trygg på at skysmile.no lagrer dine personopplysninger på en sikker måte.

2 Utlevering av varer

Vi samarbeider med Postnord og Posten for transport av varer. Vi utleverer personopplysninger som er nødvendig for at de skal kunne levere varene til deg. Informasjonen som deles med transportørene er navn, adresse, telefonnummer og ønsket utleveringssted.

3 Betalingsløsninger

Alle systemer som behandler personopplysninger knyttet til betaling av ordre er strengt begrenset til ansatte som utfører nødvendige oppgaver knyttet til ordren.

3.1 Kortbetalinger

Kortnummer oppbevares ikke utover det som er nødvendig for å sikre effektiv håndtering av eventuelle problemer med belastning, oppheving av reservasjon og kreditering. Det er ikke mulig for skysmile.no å se hele ditt kortnummer i noen av våre systemer etter gjennomført kjøp.
Informasjonen du oppgir ved nettbetaling vil kun være knyttet til din kundekonto. Informasjonen er lagret i henhold til gjeldende lover. Hensikten er at du skal slippe å oppgi kundedata hver gang du foretar et kjøp hos oss.

3.2 Betalingsmetoder

Betalingsopplysninger og kortopplysninger blir delt med våre betalingsleverandører: Stripe, Klarna eller PayPal. Deres egne personvernregler vil være gjeldende for ditt forhold til dem. Du kan lese mer om deres databehandling og personvererklæring her:

Klarna: https://www.klarna.com/no/personvern/

Paypal: https://www.paypal.com/no/webapps/mpp/ua/privacy-full

Stripe: https://stripe.com/privacy-center/legal

4 Informasjonskapsler (Cookies)

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler slik at vi kan gi deg den beste brukeropplevelsen som mulig. Informasjon om informasjonskapsler lagres i nettleseren din og utfører funksjoner som å gjenkjenne deg når du går tilbake til vår nettside og hjelper teamet vårt med å forstå hvilke deler av nettstedet du synes er mest interessant og nyttig.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring. Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere. Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

4.1 Slik kan du unngå informasjonskapsler (Cookies)

Om du ønsker å unngå bruk av informasjonskapsler kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere disse. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke informasjonskapsler, vil du begrense funksjonaliteten på skysmile.no. Du kan også endre dine egne innstillinger her

4.2 Analyse

skysmile.no samler inn anonymiserte opplysninger om besøkende på skysmile.no til analyse.
Med anonymiserte opplysninger mener vi opplysninger som ikke kan spores tilbake til en bruker eller en person. Formålet med dette er å samle inn statistikk som kan brukes for å videreutvikle og forbedre nettstedet. Eksempler på denne type data er: antall som besøker siden, hvordan siden blir brukt, hvor lenge besøket varer, hvor brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

4.3 Personalisering

For å kunne gi deg en relevant og god opplevelse i vår nettbutikk bruker vi funksjoner og systemer for å personliggjøre innholdet slik at det tilpasses deg og dine interesser.

4.4 Markedsføring

Behandlingsgrunnlaget for e-post og sms markedsføring er samtykke.
Vi ønsker at vår markedsføring skal oppleves relevant og verdifull for deg til enhver tid, derfor vil innholdet som oftest være tilpasset deg. Vi samarbeider med utvalgte partnere for å få til en god løsning knyttet til SMS og e-post forsendelser.
Vi og våre samarbeidspartnere sporer annonser for å vite hvilke annonse du har sett på nett, og hvilke produkter du har sett på hos oss. Med dette kan vi tilpasse butikken etter dine interesser, og vise deg relevante annonser ved neste anledning.

5 Endringer i erklæringen

Hvis vi gjør endringer i denne personvernerklæringen, legger vi ut den reviderte versjonen her med en oppdatert revisjonsdato. Vi oppfordrer deg til å se igjennom erklæringen regelmessig. Dersom det blir utført større endringer som vesentlig endrer vår personvernpraksis kan vi også varsle deg på andre måter som f.eks. via e-post, eller på selskapets nettside eller sosiale medier.

6 Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte skysmile.no på e-post: personvern@skysmile.no
Ønsker du at skysmile.no skal rette eller slette dine opplysninger så ta kontakt med oss på e-post personvern@skysmile.no